Hirdetés

ETK  22ev Gmail

 

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2020. febr. 19., szerda, Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

MFB – új hitel az új lehetőségekért PDF Nyomtatás E-mail
2012. május 22. kedd, 15:00

mfb_logoAz önkormányzatok működtetése mindig nagy kihívás, nehéz feladat. Ez fokozottan igaz most, amikor világméretű gazdasági válság is társul a már meglévő nehézségekhez. A válság szinte minden intézmény működését megnehezíti, így az önkormányzatok működésében is okoz fennakadásokat, és nemegyszer szükségmegoldásokra kényszeríti a döntéshozókat. Problémáik orvoslására, fejlődésük elősegítésére a Magyar Fejlesztési Bank új, forintalapú és rendkívül kedvezményes kamatozású beruházási hitelt kínál számukra.

 

A fejlesztési program célja a kötelező vagy önként vállalt önkormányzati feladatok ellátásához szükséges infrastruktúra-fejlesztések finanszírozásához éven túli lejáratú beruházási hitel biztosítása, valamint az önkormányzatok részére kiírt pályázatokhoz – különösen az Új Széchenyi Terv pályázataihoz – szükséges önrész finanszírozása. Mindez kezelési költség, előtörlesztési díj és folyósítási jutalék nélkül vehető igénybe.

A hitelt a helyi önkormányzatok, a helyi önkormányzatok társulásai és a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásai vehetik igénybe.

A legátfogóbb tájékoztatás érdekében országos szintű információs körútra indul az MFB, ahol a vezetőknek és a szakembereknek egész napos program keretein belül személyesen is feltehetik kérdéseiket.

Az MFB hiteleiről és az országjárás pontos helyszíneiről és időpontjairól a www.kisszam.hu internetes oldalon található bővebb információ.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+6 #3 Dr. Harish Pál 2012-05-26 20:35
Az is hungarikum, hogy az állami MVM-nél telefonálunk, a (fél)állami MOL-nál tankolunk, az állami MALÉV-nél repülünk, azaz nem repülünk, és az állam fogja ellátni az önkormányzati feladatok nagy részét is. Nem csoda, ha a főbankok is államiak lesznek. Ma nem szokásos, de attól még működhet, bár bennem még élnek a rossz állami tapasztalatok.
Idézet
 
 
+3 #2 Totál 2012-05-26 19:24
Az MFB hitelezze az önkormányzatoka t meg a kisvállakozások at, az állami Takarékbank a takarékszövetke zeteken keresztül vidéket. Az Állam így mindent közvetlenül irányaíthat. A lakosság átmegy készpénzesbe a tranzakciós adó miatt, a multiknak elég egy-két bank a nekik kedves hazaiak közül. Minek ide a többi bank? Ez is hungarikum lenne.
Idézet
 
 
+2 #1 P.T: 2012-05-25 06:44
Kormányengedély t is lehet náluk intézni?
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár